Επιχείρηση 'ομιχλοπαγίδα' στην Αττική; Μαρτυρία αναγνώστριας. [ΜΕΡΟΣ Α] (UPDATE 2)

Admin | Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 | 2:10 μ.μ. | 4 σχόλια

 «Έμεινα άφωνη όταν σήμερα 17/2/2014 ήμουν καθισμένη σε μια ταβέρνα στα βλάχικα και είδα από το βουνό, το μικρο βουνό που χωρίζει τη Βάρη και την Βάρκιζα, από εκεί βγήκε μια μάζα νέφους, η οποία έμοιαζε με σύννεφο αλλά δεν
ήταν και έμοιαζε με καπνό φωτιάς αλλά δεν ήταν. Με το που ξεχύθηκε στην ατμόσφαιρα ενσωματώθηκε στο νέφος το οποίο αποτελεί το γενικότερο φαινόμενο στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο. Το καλοκαίρι βαφτίζεται Σκόνη από την Αφρική και τον χειμώνα Αιθαλομίχλη. Εντύπωση μου έκανε το πόσο γρήγορα ξεχύθηκε στην ατμόσφαιρα, το πόσο γρήγορα αραίωσε και ενσωματώθηκε με το γενικότερο νέφος της Αττικής και φυσικά η συχνότητά του, η οποία ήταν κάθε μισή ώρα με 40 λεπτά. Και τέλος αγανάκτηση μου προξένησε το ότι κανείς δεν το παρατήρησε....

Αυτό που δυσκολεύομαι να βρω είναι την αντίστοιχη ορολογία στα Αγγλικά μιας και ο χαρακτηρισμός "ομιχλοπαγίδα" δόθηκε από τον ίδιο τον ερευνητή Λαμπρόπουλο. Θα ήθελα να το κοιτάξετε και εσείς και να δημοσιεύσετε τυχόν ομοιότητες με το φαινόμενο στην Ελλάδα. Αν και σίγουρα θα έχει εφαρμοστεί στην Αμερική λόγω των Αμερικανικών βάσεων και ίσως η Ελλάδα να αποτελεί το γνωστό πειραματόζωο της ευρωζώνης, όπου όλα ξεκινάνε από εδώ και εάν πιάσει επεκτείνεται και στους υπολοίπους .

Ελπίζω να το ερευνήσετε και εσείς και άλλο. Αυτό που μπορώ να πω επειδή μένω και σε παραθαλάσσια περιοχή είναι ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο και ότι δεν φαίνεται πια ο ορίζοντας της θάλασσας όταν κοιτάς από ψηλά, αλλά μόνο ένα γκρίζο νέφος το οποίο κατά το απόγευμα κοκκινίζει κιόλας. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι σταμάτησαν οι ψεκασμοί, αλλά σίγουρα κάποιες μέρες έχουν αραιώσει για αυτό το λόγο, το ότι δηλαδή γίνονται πλέον επίγεια.
Πολλές μέρες βέβαια, τις πιο πολλές παρατηρούνται και τα δύο φαινόμενα. Και όταν ειδικά έχει νέφος με συννεφιά που σκεπάζεται γενικά ο ουρανός ακούς τα αεροπλάνα και τα βλέπεις που ψεκάζουν από πάνω.»

Αναγνώστρια

Παρακαλούμε όποιος έχει παρατηρήσει κάτι παρόμοιο να το αναφέρει.

Σχετικά μπορείτε να δείτε και τους ακόλουθους συνδέσμους.



[ ΝΕΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ]

"Αυτή τι στιγμή ψεκάζουν επίγεια στην Βούλα από το βουνό και καμία σχέση με το χτεσινό φαινόμενο. Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι τρελό. Σαν να μπήκε μια τεράστια μηχανή που δημιουργεί καπνό νέφος στα κινηματογραφικά studio και σε δευτερόλεπτα να καλύπτει τους πάντες και τα πάντα...

Ρίχνουν κάτι πολύ ύποπτο...

Μυρίζει κιόλας χημικά.."

Τι λένε οι "ειδικοί"- διορισμένοι...  

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με την πρόωρη καλοκαιρία κρύβονται πίσω από την μυστηριώδη ομίχλη που καλύπτει από το απόγευμα της Τρίτης την παραλιακή ζώνη της Αθήνας. Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο τα ξημερώματα, απο τον Πειραιά μέχρι τη Γλυφάδα.

«Τέτοιου είδους ομίχλη προκύπτει, όταν επικρατεί υψηλή υγρασία, αλλά η θερμοκρασία πέσει, ενώ η ατμόσφαιρα βρίθει μικροσωματιδίων», εξηγεί στην «Κ» ο δρ. Μιχαήλ Πετράκης, ερευνητής στο Αστεροσκοπείο Αθηνών. «Η εν λόγω ομίχλη μεταφοράς είναι σύνηθες φαινόμενο την Ανοιξη σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως ο Σαρωνικός, ο Πειραιάς και ο Νότιος Ευβοϊκός» συμπληρώνει ο κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος, διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.


Η αναγνώστρια μας συνεχίζει...

..."σας στέλνω τώρα τις σημερινές φωτογραφίες από το βουνό της Βούλας και τις χθεσινές (18/2/2014) από την Βάρη (οι τρεις τελευταίες, η πρώτη από τις φώτο της Βάρης δείχνει το βουνό από το οποίο έβγαινε το τεχνητό νέφος κάθε μισή ώρα. Το βουνό πάνω από το περίπτερο). Οι περιγραφές των φωτογραφιών βρίσκονται στο όνομά τους.
Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι παρατηρώ το φαινόμενο των ψεκασμών στην Ελλάδα, ειδικά στη Νοτια Αττική και σε χώρες του εξωτερικού, Ευρώπης και μη για πάνω από δύο χρόνια.

Το σημερινό φαινόμενο δεν νομίζω ότι φαίνεται στις φώτο πολύ καθαρά. Θα έπρεπε να το έχω τραβήξει με κάμερα, γιατί εξελίχθηκε ραγδαία και η όλη ατμοσφαιρική αλλαγή διήρκεσε πάρα πολύ λίγο. Στις φώτο φαίνεται ένας συννεφιασμένος (ψεκασμένος) ουρανός και ένας πολύ συννεφιασμένος (ψεκασμένος) ουρανός.
Θέλω να επισημάνω ότι φαινότανε η ανοδική πορεία του νέφους πάνω από το βουνό της Βούλας, το οποίο ξεκίνησε πυκνό και αραίωσε στην ατμόσφαιρα.
Το περίεργο και αξιοπαράξενο έγγυται στο οτι ο ουρανός άλλαξε από την μια εικόνα (πρώτες φωτογραφίες με λίγο νέφος) στην άλλη (επόμενες φωτογραφίες γεμάτες νέφος) σε λιγότερο από 5 λεπτά, εάν το παρατηρείς ζωντανά καταλαβαίνεις την διάφορα του ότι είναι πυκνό νέφος και όχι σύννεφα και στο ότι μυρίζει χημικά, σαν καπνός που βγαίνει από τις μηχανές παραγωγής καπνού σε κινηματογραφικά στούντιο.

Το νέφος απλώθηκε στην ατμόσφαιρα προξενώντας το οπτικό φαινόμενο μιας φθινοπωρινής καταχνιάς, συννεφιασμένου ουρανού. Τα πουλιά πετούσανε πανικόβλητα. Να προσθέσω ότι η υγρασία της ατμόσφαιρας δεν άλλαξε, παρέμεινε ξηρή όπως και στον πριν 5 λεπτά ηλιόλουστο ουρανό.
Μέσα σε λιγότερο από 40 λεπτά το φαινόμενο διαλύθηκε καθώς σταμάτησε η ένταση των επίγειων ψεκασμών. Έτσι, φάνηκε και πάλι ο καταγάλανος ουρανός μιας ηλιόλουστης ημέρας.

Σημειωτέον ότι προχθές την Κυριακή καθότι πήγα προς αεροδρόμιο φαινότανε το νέφος μόνο πάνω από το βουνό του Υμηττού καθώς η πίσω μεριά του βουνού (προς αεροδρόμιο) είναι καθαρή. Φαινόταν σαν σύννεφα απλωμένα πάνω από το βουνό κολλημένα σε ένα σημείο."



















Category: ,

4 σχόλια:

  1. περιμενουμε να δουμε βιντεακι για να δουμε αν προκεται απλα για το λεγομενο " πουσι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ώρα που Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται υπό ασφυκτικό κλοιό από τις δυνάμεις της Οικουμένης τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα στην Ουκρανία όπου οι σαυρήτες επιδιώκουν την πτώση της φιλορωσικής κυβέρνησης Γιανουκόβιτς και την αποδυνάμωση της Ρωσίας.

    Επόμενος στόχος των "δράκων" η Λευκορωσία και το φιλορωσικό καθεστώς του σταλινιστή δικτάτορα Αλεξάντρ Λουκασένκο.

    http://www.youtube.com/watch?v=DBDP3yc3eLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αλ. Τσίπρας εφόσον κυβερνήσει τη χώρα οφείλει εκτός από την ακύρωση των Μνημονίων και τον τερματισμό της λιτότητας να ζητήσει μεταξύ άλλων την κατάρριψη και αναχαίτιση των ΝΑΤΟϊκών μη επανδρωμένων ψεκαστικών αεροτάνκερ και το ξήλωμα του υπεροπλοστασίου της Δρακονιανής Οικουμένης που βρίσκεται διασκορπισμένο στις κορυφές των βουνών.

    Δυστυχώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμιος της Ευρώπης των σαυρητών του λόρδου Ρότσιλντ και οι όποιες αντιγερμανικές ρητορίες του είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα ποσο πονηρια εχουν;
    Μενω εξοχη και ακουω τα παντα στον ουρανο.Σημερα συννεφιασε για κανα 2ωρο εντελως μα τωρα εχει παλι συννεφα!Στη διαρκεια της συννεφιας λοιπον ακουγοταν πανω απτις νεφωσεις ορδες "αφαντων" προπελατων αεροπλανων σε χαμηλη πτηση
    Ενω πριν τη συννεφια ο ουρανος ηταν καταγαλανος και χωρις γραμμες,οταν ανοιξε λιγο φανηκαν τα ιχνη.
    Κλασσικη περιπτωση ψεκασμων χωρις να σε βλεπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...