Ανησυχία επιστημόνων για «παρενέργειες» από πειράματα γεωμηχανικής!

Admin | Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 | 12:32 π.μ. | 6 σχόλια

Οι ερευνητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ θέλησαν να μελετήσουν τι θα συνέβαινε εάν συνάδελφοί τους επιχειρούσαν να πυροδοτήσουν τεράστιες τεχνητές ηφαιστειακές εκρήξεις - μία από τις μεθόδους που έχουν προταθεί με στόχο την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, εάν αποτύχουν οι προσπάθειες περιορισμού των αερίων του θερμοκηπίου με πιο...
ορθόδοξους τρόπους.

Τους φόβους ότι η διεξαγωγή πειραμάτων γεωμηχανικής με στόχο τον έλεγχο του κλίματος θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα αντίθετα από τα επιθυμητά ενισχύουν τα ευρήματα μιας νέας μελέτης. Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι μία από τις πιθανές επιπτώσεις είναι η πρόκληση παρατεταμμένης ξηρασίας στους τροπικούς.

Οι ερευνητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ θέλησαν να μελετήσουν τι θα συνέβαινε εάν συνάδελφοί τους επιχειρούσαν να πυροδοτήσουν τεράστιες τεχνητές ηφαιστειακές εκρήξεις - μία από τις μεθόδους που έχουν προταθεί με στόχο την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, εάν αποτύχουν οι προσπάθειες περιορισμού των αερίων του θερμοκηπίου με πιο... ορθόδοξους τρόπους. Τέτοιες εκρήξεις θα μπορούσαν να προκληθούν με τη διασπορά στην ατμόσφαιρα σωματιδίων θειικού άλατος, τα οποία θα μπλόκαραν το ηλιακό φως.



Με τη χρήση υπολογιστικών μοντέλων, οι επιστήμονες είδαν ότι ναι μεν τα σωματίδια θα απορροφούσαν μέρος της θερμότητας του ήλιου, αλλά θα απορροφούσαν και θερμική ενέργεια από την επιφάνεια του πλανήτη, η οποία όπως εξηγούν «σταθεροποιεί το τμήμα της ατμόσφαιρας, μέσα στο οποίο ζούμε, περιορίζοντας την ανάβληση αέρα».

«Στους τροπικούς, οι βροχές προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την ταχεία ανάβλυση αέρα, οπότε [μια τεχνητή έκρηξη] θα έφερνε μείωση της επιφανειακής βροχόπτωσης», δήλωσε στο BBC ο Άντριου Τσάρλτον-Πέρες, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της μελέτης της στην επιθεώρηση Environmental Research Letters. Η βροχόπτωση θα μειωνόταν κατά 30%, κάτι που με τη σειρά του θα έπληττε άμεσα τα δάση βροχής της Νοτίου Αμερικής και της Ασίας αυξάνοντας τις πιθανότητες ξηρασίας στην Αφρική.

Παρότι τα μοντέλα έδειξαν ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας μεθόδου θα μπορούσε να αποτρέψει μια μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, οι ξηρασίες που θα προκαλούσε θα επηρέαζαν δισεκατομμύρια ανθρώπους, καθώς και τα ευάλωτα τροπικά δάση που λειτουργούν παράλληλα ως αποθήκες διοξειδίου του άνθρακα. «Οι αλλαγές θα λάμβαναν χώρα τόσο γρήγορα που ο κόσμος θα είχε ελάχιστο χρόνο να προσαρμοστεί», προειδοποίησε ο Δρ. Τσάρλτον-Πέρες.
Οι έως σήμερα προταθείσες μέθοδοι γεωμηχανικής βασίζονται συνήθως στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πίσω στο διάστημα ή στον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα. Τέτοιες λύσεις, ωστόσο, έχουν πολλούς πολεμίους στην επιστημονική κοινότητα εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν χειρότερα δεινά, π.χ. να μειώσουν τη βροχόπτωση σε περιοχές του βορείου ημισφαιρίου, να επιδεινώσουν την καταστροφή του όζοντος, να επηρεάσουν τη διαδικασία σχηματισμού νεφών, να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της βλάστησης ή να επιταχύνουν την οξίνιση των ωκεανών.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Category: ,

6 σχόλια:

  1. Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες δωροδοκήθηκαν από τους Σαυρήτες για ένα μάτσο πλαστά πετροδόλαρα με μοναδικό αντάλλαγμα τη συσκότιση της αλήθειας γύρω από την απάτη της γεωμηχανικής και τις πραγματικές προθέσεις της εξωγήινης "Δρακονιανής Οικουμένης".


    Πρόκειται για τα ίδια άτομα που εργάζονται για τη κατασκευή και την ανάπτυξη του διαστημικού γεωμηχανικού υπερόπλου SX1 (γνωστού ως "Xindi") για λογαριασμό της δρακονιανής αδελφότητας.


    Το SX1 αναμένεται να αντικαταστήσει το HAARP το 2020 και το κόστος της κατασκευής του αγγίζει το ιλλιγειώδες ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου $USD.


    Αυτές οι δήθεν έρευνες για τις ενδεχόμενες "παρενέργειες" της γεωμηχανικής στην πραγματικότητα στρώνουν το χαλί για τις τελικές δοκιμές του SX1 πριν τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη το 2037.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει μια εξήγηση για το φαινόμενο των chemtrails και της χημικής αιθαλομίχλης.


    Σύμφωνα με τον Henry Kissinger "τόσο τα chemtrails όσο και το chemsmog βοηθούν το HAARP να καταστρέψει την ιονόσφαιρα προκειμένου να διευκολύνει τις υπέρυθρες ακτίνες laser του υπερόπλου SX1 Xindi ώστε να βρουν καλύτερα τον στόχο τους. Μόλις το HAARP ολοκληρώσει το έργο του το 2020 την υπόλοιπη δουλειά θα την αναλάβει το γεωμηχανικό υπερόπλο SX1 το οποίο θα θέσουμε σε τροχιά γύρω από τη Γη το 2037 με προοπτική περαιτέρω διεύρυνσης των επιχειρήσεων και στο υπόλοιπο πλανητικό σύστημα στα μέσα του 2045."


    Και αυτές οι επισημάνσεις του Kissinger δεν δημοσιεύτηκαν στη Daily Squib για ευνόητους λόγους.


    Οι μάσκες έπεσαν αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις της δρακονιανής αδελφότητας.


    Στο χέρι του καθενός μας είναι να αποτρέψουμε το απαίσιο έγκλημα που απειλεί να μετατρέψει το σύμπαν σε παρανάλωμα του πυρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παντως σημερα στο ξυλοκαστρο μας εκαναν πειραματοζωα κανονικοτατα 10/1/2014. συνεχεις ψεκασμοι απο το πρωι,και ουρανο απο βαθυγαλαζος εγινε γαλακτωδης γεματος σκονη..και ολοι παραπωνουνται για υπνηλια κουραση βαρεμαρα ,,,αισθημα κοπωσης,κτλ κτλ.ενα συναχη κανει ενα μηνα να σου φυγη σε ολα τα σπιτια πλεον ακους για αρρωστιες μικρες η μεγαλες,,..αντε να χαιρωμαστε τους προδοτες που πολλα βληματα τους ψηφισαν...να πανε παλι σαν ζωα να τους ψηφισουν..και εις ανωτερα γιαουρι ελληνακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη κεντρική πελοπόννησο πάλι καλά δε τους «έκατσε» σήμερα --έπνεαν ισχυροί σχετικά άνεμοι όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα οι χημικές τους «ουρές» να διαλύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί βέβαια απλά να μη προσπάθησαν αρκετά, ποιός ξέρει... Λογικά θα επανέλθουν τις επόμενες ημέρες για τη revanche, αν οι συνθήκες είναι περισσότερο «φιλόξενες». Ηταν μια όμορφη μέρα για 'μας εδώ τουλάχιστον η σημερινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτός από τα προαναφερθέντα συμπτώματα δεν πρέπει να παραλείψουμε τις ισχυαλγίες, τις οσφυαλγίες, τους μυοσκελετικούς πόνους και τους πόνους της μέσης και των αρθρώσεων εξαιτίας της αφόρητης υγρασίας που προκαλούν τα chemtrails και το chemsmog.


    Τις τελευταίες ημέρες υποφέρω από έντονους πόνους στη μέση και τις αρθρώσεις ακριβώς λόγω της υγρασίας και της χημικής αιθαλομίχλης που δημιουργούν οι εγκαταστάσεις του HAARP στις κορυφές των γύρω βουνών.


    Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου φωτογραφική μηχανή για να στείλω φωτογραφικό υλικό που θα μπορούσε να σας περιγράψει την εικόνα χάους που επικρατεί πάνω από τα βόρεια προάστεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ σωστος φιλε μου το ιδιο και εγω ενω σπανια με επιανε η μεση, τωρα ανα τριμηνο με πεθαινει,τα τελευταια 2/12 χρονια αυτο.απο το καλοκαιρι του 2011.το θεμα ειναι ποσο θα αντεξουμε σε αυτο το δηλητηριο που μας ριχνουν?και τι θα γινη στο τελος?Η ΕΜΕΙς Η ΑΥΤΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...