Seeds of death: Η Monsanto «σπέρνει» καρκίνο - Ο εφιάλτης των μεταλλαγμένων!

Admin | Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 | 4:47 μ.μ. | 0 σχόλια

Έχουμε γράψει και αναδημοσιεύσει δεκάδες άρθρα για την εταιρεία Monsanto η οποία έχει βαλθεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του πλανήτη με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που παράγει. Το χειρότερο όμως είναι ότι προσπαθεί να επιβάλλει και έλεγχο της τροφής αφού προωθεί παγκοσμίως μόνο τις δικές της άρρωστες καλλιέργειες, και προσπαθεί να ανακηρύξει παράνομες όλες τις υπόλοιπες.'Έτσι όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να φυτεύουν τους σπόρους αυτής της εταιρείας.
Ένας εταιρικός κολοσσός, η περιώνυμη Monsanto, η οποία  μετατρέπει σιγά-σιγά τον κόσμο σε ένα τεραστίων διαστάσεων γενετικό πείραμα, με αντίκρισμα έναν πακτωλό χρημάτων.
Μετερχόμενη κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, η εταιρεία γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων Monsanto αυξάνει το φάσμα επιρροής της στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αγορά, αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, εξαπλώνοντας τις καλλιέργειές της σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr, σε επιμέλεια της Νικολέττας Ρούσσου:
Το Νοέμβριο του 2012, η εφημερίδα The Journal of Food and Chemical Toxicology, δημοσίευσε έρευνα με τίτλο «Η μακροπρόθεσμη τοξικότητα του ζιζανιοκτόνου Roundup και του γενετικώς τροποποιημένου αραβόσιτου, ανεκτικό στο Roundup», η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Ζιλ Έρικ Σεραλίνι και την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Cean της Γαλλίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική έρευνα, καθώς είναι η μοναδική μέχρι στιγμής, που μελέτησε τον αντίκτυπο που έχει στην υγεία η διατροφή που βασίζεται στο γενετικώς τροποποιημένο σιτάρι, το οποίο έχει ψεκαστεί με το ζιζανιοκτόνο Roundup της Μονσάντο.
Ο Σεραλίνι δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας του, ενώ ακολούθησε τετράμηνος ενδελεχής έλεγχος από επιστήμονες αναφορικά με την εγκυρότητα της.
Η ομάδα του Σεραλίνι εξέτασε πάνω από 200 αρουραίους, οι οποίοι είχαν τραφεί με γενετικώς τροποποιημένο σιτάρι σε μια περίοδο 2 χρόνων, δηλαδή πολύ περισσότερο από την αντίστοιχη τρίμηνη έρευνα που πραγματοποίησε η Μονσάντο, προκειμένου να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Η έρευνα η οποία κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ, έγινε κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας για την αποφυγή της πίεσης των βιομηχανιών.
Τι έδειξε όμως η μελέτη; Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του tvxs.gr:
Η εν λόγω μελέτη ανέδειξε τις σοβαρές επιπτώσεις των μεταλλαγμένων τροφίμων καθώς και του συγκεκριμένου ζιζανιοκτόνου στην υγεία. Ειδικότερα τα πειραματόζωα εμφάνισαν καρκίνο στο μαστό, νεφροπάθειες, ορμονολογικές ανωμαλίες καθώς και ψηλαφητούς όγκους. Οι πρώτοι όγκοι εμφανίστηκαν στα πειραματόζωα 4 με 7 μήνες μετά την έναρξη της έρευνας, οι φωτογραφίες των οποίων έκαναν τον γύρο του κόσμου. Μολονότι στην έρευνα της Μονσάντο είχαν σημειωθεί επίσης ποσοστά τοξικότητας, παραβλέφθηκαν ως βιολογικώς ασήμαντα, τόσο από την ομάδα της εταιρείας όσο και από την EFSA.
Η δημοσίευση της έρευνας πυροδότησε αντιδράσεις, προκαλώντας πανικό στους ιθύνοντες της Ε.Ε, που είχαν αρχικά εγκρίνει τα προϊόντα της Μονσάντο. Η EFSA παραδέχθηκε ότι έδωσε την έγκρισή της βασιζόμενη σε στοιχεία της Μονσάντο, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διερεύνηση. «Οι κλινικές δοκιμές των μεταλλαγμένων προϊόντων στα ζώα δεν αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση τους. Παλαιότερα έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί και περιελάμβαναν τη χρήση πειραματόζωων κατά διάρκεια 90 ημερών, δεν είχαν φανερώσει τις βλαβερές συνέπειες των μεταλλαγμένων τροφίμων στην υγεία», δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Ε.Ε. Ωστόσο η φράση 90 μέρες είναι και το κλειδί στην υπόθεση. Όλες οι παθογένειες εμφανίστηκαν στα ζώα μετά τους 4 μήνες.
Η αντίδραση της Μονσάντο για τον περιορισμό της ζημιάς που προκλήθηκε από την έκταση που πήρε το θέμα ήταν σπασμωδική, καθώς τόνισε ότι έδωσε την έρευνα του Σεραλίνι για αξιολόγηση στο επιστημονικό τμήμα της EFSA.
Παρακολουθήστε, επίσης, το διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί, με θέμα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Monsanto και τις επιπτώσεις τους στην παγκόσμια υγεία:


Ο Θεός να μας φυλάει...
(defencenet.gr)

Category: , ,

0 σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...